Proviron

// juli 21st, 2016 // Geen categorie

In 1990 werd ik overgeplaatst van de varende plaatsing, naar de korporaals opleiding in Amsterdam want we moeten toch verder met onze carriere.
Het was een pittige opleiding op de hotelschool Amsterdam waar je normaal 4 jaar doet over deze opleiding, maar de Marine het weet te persen in 2 jaar. Voor mij was dit drama, want heb genoeg problemen in de klas gehad. Ook als kind zijnde. In het tweede jaar kwam er in enen een mededeling moest me melden bij de ziekenboeg in Amsterdam. Driehuis had besloten om mij Proviron te geven, de eerste aanvaring met de ellende. Dat deed de studie ook geen recht, want ik kreeg constant een rode kop acne stak de kop op en had opvliegers. Je snapt dit was einde oefening korporaals opleiding. Kon nog wel mijn SVH papieren halen van zowel gastheer en kok, en vakbekwaamheid cafe bedrijf. Ik werd overgeplaatst naar Willemsoord in Den Helder, maar redde het niet, stortte in. En kwam weer op SMD terecht, waar ze inmiddels iets meer wisten over Proviron en dat dat geen bloedspiegels liet zien. Dus stoppen. Wat nu, ik zag de ze denken. De eerste psycholoog werd ingeschakeld, nou dat schoot niet op. Men wist niet wat ze met mij aan moesten. OP SMD moet je verplicht sporten, niet mijn dingetje maar wat mot, dat mot. Vond badminton wel leuk, kon het aardig. maar verder. Net als vroeger, nou dan neem ik Hielke wel. Moest ook zwemmen, maar daar kon ik onderuit komen. Het voordeel was op SMD dat je je voorkeur kon uitspreken over je nieuwe plaatsing. Ik wilde wel met mijn vrouw voor 3 jaar naar Curacao, dat werd gehonoreerd. Maar tussendoor kwamen ze in enen met de Sustanon250mg de injectie. Dus voordat ik werd uitgezonden naar de West werd ik meerdere keren behandeld met dit afbijtmiddel.

De eerste keer de spuit, het ging volgens het boekje het spul stond in de koelkast, ik kreeg het in mijn handen gedrukt met de mededeling hou het maar 10 minuten vast dan wordt het wat warmer en spuit het wat makkelijker. Zo gezegd zo gedaan willoos slachtoffer van de onkunde medische wereld. Moest op mijn buik gaan liggen, de bil werd in positie gebracht en de spuit werd gezet pijnlijk want de naald was dikker en holler dan de meeste injectie naalden. Maar het ging volgens het boekje. Langzaam ! Die dag vernam ik nog niets, maar toen de nacht een verschrikkelijke jeuk allergie. Werd opgenomen in de ziekenboeg in paniek, en zij stonden met hun haar in de handen. Morgens spoedoverleg met de medische top. Maar ja, wat er in zit haal je er niet meer uit. De dagen daarna mijn spirit maakte overuren. Ik kreeg een fiets en was hele dagen op pad. In die periode badmintonnen geen grap sloeg me een tennisarm, dus ging met links spelen tennisarm. Ging hardlopen met de mariniers op het strand, knieen kapoet. Ze stuurden me naar huis, om bij te komen. Vergaten daarbij dat het niet alleen lichamelijk was, maar psychisch was er wat geknapt. Mijn vrouw was niet amused. Tweede psycholoog werd gelanceerd, werd ook niks. Je snapt dat deze man compleet veranderde in een ongeleid projectiel, met het minste geringste op de kast. Ten koste van de mensen waar je van houdt, die het niet begrepen, pas toen ik ervaring verhaal schreef in Mijn geheim werd er veel duidelijk. Het verhaal heeft velen van ons de gelegenheid gegeven om de buitenwacht te informeren. Alleen het verhaal over testosteron in wat voor vorm dan ook dat kennen ze nog niet. Afijn, we gingen naar Curacao voor 3 jaar, daar ga ik het later over hebben. Ben er nu wel even klaar mee.

Comments are closed.