80 % volwassen mannen Klinefelter in de WAO.

// juli 31st, 2016 // Geen categorie

Veel, helaas. Oorzaak testosteron medicatie, een overkill aan spirit waar het lichaam niet tegen kan. Lichamelijk en psychisch niet. Sommigen van ons hebben een vorm van autisme, dat lieten we al zien in onze jeugdjaren. Niemand die het begreep, nu nog steeds niet. Wij zijn kort door de bocht, schromen niet om te zeggen waar het om gaat. Wat niet begrepen wordt door ouder, partner en baas. Dat levert spanningen op. Velen zijn hier het dupe van geworden. Ik ook alleen had een baan bij de Marine en dat was mijn redding. Het was pompen of verzuipen, leven in twee identiteiten. Liegen en bedriegen. Maar het werd er niet makkelijker van. Met de jaren ging het slechter, grotendeels lichamelijk. Spanningen in huis waren groot aanwezig, driftbuien woede uitbarstingen. Mijn vrouw heeft het allemaal geslikt. Petje af.

Vermoeidheid was ook een kenmerk die te weer leiden is naar de testosteron. Ik zag ze vallen vooral vrachtwagen chauffeurs, die hun aandacht op de weg moeten houden. De 20 % die wel een baan hebben banen zoals, hovenier, zelfstandig kok, buro baan op zichzelf rustige baantjes waarbij jezelf het tempo bij houdt. Ben benieuwd hoe onze toekomst eruit gaat zien, als we passende hulp verlening krijgen en medicatie op maat. Want er worden nog dagelijks jongens met Klinefelter geboren 1 – op de 450.

Comments are closed.